دستگاه دیپلماسی معطل سیاستهای یکطرفه غرب نماند
سیدحسین نقویحسینی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس خبرگزاری آنا، درباره اهمیت تقویت دیپلماسی در شرایط تحریم، اظهار کرد: محور دیپلماسی در هر کجای دنیا منافع ملی کشورهاست؛ بنابراین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور هم بر همین مبنا گفتوگوها و اقدامات خود شکل میدهند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که در سیاست خارجی بین ایدئولوژی و منافع ملی مغایرتی وجود ندارد، تصریح کرد: نباید اینگونه باشد که دیپلماتها برای پیشبرد گفتوگوهای خود از برخوردهای انقلابی و ایدئولوژیک دست بردارند.
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس تاکید کرد: ایران در عرصه بینالملل از جایگاه خوبی برخوردار است و اینگونه نیست که فقط وابسته به حوزه غرب باشد و هستند حوزههای گستردهتری که برای رفع نیازهای کشور به راحتی میتوانیم با آنها وارد گفتوگو و معامله شویم.
نقویحسینی جنوب شرقی آسیا را از فضاهای دارای پتانسیل عنوان کرد و گفت: امضای سند همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای «آسهآن» دریایی از فعالیتهای اقتصادی را در اختیار کشور ایران قرار میدهد.
وی همچنین شبهقاره هند، آمریکای لاتین و آفریقا را از حوزههای عظیم و خواهان مراوده با جمهوری اسلامی ایران عنوان و بیان کرد: با وجود این ظرفیتهای عظیم اقتصادی، دستگاه دیپلماسی نباید خود را معطل سیاستهای یکطرفه غرب کند تا این همه وقت تلف شود و ماحصلش هم چیزی نباشد.
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس با بیان اینکه لازم است دستگاه دیپلماسی کشور با چابکسازی منالع ملی را دنبال کند، گفت: مدیریتها در خارج از کشور باید تقویت شود. برخی سفارتخانهها با سرپرست اداره میشوند و انتخاب سفرا هم پروسهای زمانبر است. چرا که اینها گاه چندین ماه در نوبت ملاقات با رئیسجمهور و تقدیم استوارنامه هستند و این صورت خوشی ندارد که مدیریت سفارتخانه ضعیف باشد.
نقویحسینی خاطرنشان کرد: براساس پروتکلهای بینالمللی وقتی نفر دوم سفارتخانه برای مذاکره میرود سطح برخورد با و پذیرش مطالباتش متفاوت از برخورد با سفیر است و این مسأله بر اثرپذیری و نتیجه بخشی گفتوگوها موثر خواهد بود.
انتهای پیام/4034 /4003
انتهای پیام/